Het maken van een tuinontwerp is het begin van uw toekomstige droomtuin in Bodegraven. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met een ontwerp waarin u ieder jaargetijde kunt genieten van de charmes van uw tuin. Het maken van een goed tuinontwerp is een vak apart. Sommige mensen hebben al heel duidelijk voor ogen wat ze precies willen binnen hun ontwerp, andere mensen hebben nog geen idee. IJsselstein Hovenier helpt u graag om uw ideeën te bundelen en uw wensen uit te werken naar een passend tuinontwerp. De wensen van u als klant staan tijdens het ontwerpproces centraal.

Waarom een tuinontwerp?

Het is niet perse nodig om vooraf een tuinontwerp te maken, maar het kan wel degelijk voordelen opleveren om van te voren goed na te denken over de indeling van de tuin, de zichtlijnen, het materiaalgebruik en de zon- en schaduwplekken. Uiteraard kunt u bij ons niet enkel terecht voor tuinaanleg in Bodegraven, maar bent u bij ons ook van harte welkom voor tuinontwerp in Gouda en omgeving.

Inzicht krijgen in uw tuin

Door van te voren goed na te denken over het ontwerp van uw tuin, kunt u mogelijke minder praktische zaken er gelijk uit filteren. In de zomer zijn bepaalde planten en struiken misschien een heel goed idee, maar in de winter geeft het wellicht een sombere aanblik. Ook kan het zijn dat u bepaalde ideeën heeft die niet goed passen bij de ligging en grondsoort van uw tuin.

Materiaalgebruik en beplanting

Als u een tuinontwerp laat maken door IJsselstein Hovenier, dan denken wij u graag mee over het juiste materiaal en een goed beplantingsplan. Wellicht hebben wij ideeën waar u in eerste instantie nog niet over heeft nagedacht of waar u het bestaan nog niet van kende. IJsselstein Hovenier heeft veel ervaring met beplantingsplannen en is op de hoogte van de laatste trends op het gebied van tuinontwerp. Wij geven u dan ook graag adviezen om tot een ontwerp te komen, waar u zich als klant helemaal in kunt vinden.

Inschatting kosten voor nieuwe tuin

Door vooraf een tuinontwerp te laten maken, kan er eenvoudig berekend worden wat de de bepaalde facetten bij de aanleg van uw nieuwe tuin moeten gaan kosten. Het is aan u om te bepalen of het tuinontwerp in één keer zal worden uitgevoerd of dat de nieuwe tuin in fases zal worden aangelegd. U krijgt per facet goed inzichtelijk wat de kosten hiervoor zullen zijn. Zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe schutting. Mocht de prijs voor de schutting te duur uitvallen, dan kunt u altijd besluiten gedeeltelijk voor tuinrenovatie te gaan of dit gedeelte van de tuinaanleg nog even te laten wachten.

Een tuinontwerp laten maken

Wanneer u ervoor kiest een tuinontwerp te laten maken door IJsselstein Hovenier, beginnen wij altijd met een inventarisatie van uw wensen. Standaard vragen die wij hierbij stellen zijn:

  • Welke sfeer moet de tuin uitstralen?
  • Welke indeling is gewenst?
  • Welke materialen vind u mooi?
  • Hoeveel onderhoud wilt u hebben aan de tuin
  • Van welke planten houdt u?

Wanneer u uw wensen kenbaar heeft gemaakt, gaat onze hovenier voor u aan de slag met het uitwerken van de ideeën. Na het eerste ontwerp wordt er met u kritisch gekeken naar de tekeningen. Er wordt gekeken of er wijzigingen moeten worden aangebracht. Vervolgens zal de hovenier het tuinontwerp aanpassen, zodat er een ontwerp uitrolt die geheel naar uw wensen is.

Realiseren tuin in Bodegraven

Wanneer het tuinontwerp geheel naar wens is, kan er worden overgegaan naar de tuinaanleg. Wij kunnen de aanleg van uw tuin in Bodegraven geheel voor u uit handen nemen, maar u kunt er ook voor kiezen slechts enkele onderdelen uit het gehele ontwerp aan ons uit te besteden. Als u zelf graag alle planten in de grond zet, kunt u ons ook vragen alleen het grondwerk en de bestrating te laten uitvoeren. Later helpen we u ook graag bij het onderhouden van uw tuin. Zie meer informatie over tuinonderhoud in Bodegraven op onze pagina: Tuinonderhoud Bodegraven.

Interesse in een tuinontwerp voor uw tuin in Bodegraven?

Als u geïnteresseerd bent in het laten maken van een tuinontwerp voor uw tuin in Bodegraven, schroom dan niet om contact met IJsselstein Hovenier op te nemen. IJsselstein Hovenier is voornamelijk veel zichtbaar in de omgeving van Gouda, maar het werkgebied is veel breder. Neem gerust contact met ons op als u interesse heeft in een tuinontwerp, tuinonderhoud of tuinaanleg in Haastrecht, Oudewater, Reeuwijk, Waddinxveen of andere plaatsen in het Groene Hart. Wij helpen graag iedereen aan een tuin waar u het hele jaar plezier van kunt hebben!