Vellen en rooien van bomen

Als u uw tuin opnieuw wilt indelen dan kan het zo zijn dat er op dit moment bomen in de tuin staan die niet meer in uw plannen voor komen. In dat geval dienen deze bomen verwijderd te worden. Het verwijderen van bomen is een specialistisch werk waarbij gevraagd wordt om vakmannen. IJsselstein Hovenier heeft een ruime ervaring met het vellen van bomen en helpt u daarom ook graag verder! Ook wanneer er bomen geveld moeten worden in de openbare ruimte kunnen we u overheden en andere instanties van dienst zijn.

Neem contact op

Boomstronken verwijderen

Wanneer er een boom gekapt is, blijft de stam en de daaronder liggende wortel vaak liggen. IJsselstein Hovenier kan met behulp van een stobbenfrees de stam volledig verwijderen. Door met een stobbenfrees te werken kan er heel gericht worden gehandeld zodat de directe omgeving niet beschadigd raakt. Wanneer er geen risico is om de directe omgeving te beschadigen (bijvoorbeeld wanneer een gebied herontwikkeld gaat worden) dan kan er ook voor worden gekozen om een kraan te gebruiken in plaats van een stobbenfrees. Op die manier kan er tijd bespaard worden en kan de stam snel verwijderd worden.

Planten en verplanten van bomen

Bomen kunnen indrukwekkend zijn en onverzettelijkheid uitstralen. Toch zijn de bomen in de beginfase kwetsbaar voor onder andere weersinvloeden. Vooral de wind kan gevaarlijk zijn voor jonge bomen. Daarom is het belangrijk dat de bomen voldoende houvast krijgen in deze eerste periode. Dit kan vorm gegeven worden door bijvoorbeeld boompalen of een ondergrondse verankering.

Ook wanneer een boom verplant dient te worden kan IJsselstein Hovenier u verder helpen. Als een boom op plek A niet meer gewenst is, dan kan deze goed tot zijn recht komen op plek B. Het verhuizen van de boom kan echter een omvangrijke operatie zijn. IJsselstein Hovenier kan u hierbij verder helpen.

Zorgplicht van boomeigenaar

Volgens de Nederlandse wet is de eigenaar van een boom verantwoordelijk voor de veiligheid van de omgeving. Een boom kan forse schade aanrichten aan objecten in de directe omgeving. De kans op een dergelijke schade wordt groter als de boom niet regelmatig is onderhouden. Een boom die niet regelmatig wordt onderhouden is immers kwetsbaarder voor wind en andere weersinvloeden. Wanneer er door toedoen van een boom schade is aan de omgeving, dan moet de boomeigenaar aan kunnen tonen dat dat de boom regelmatig is onderhouden.

Dit regelmatige onderhoud kunt u als boomeigenaar zelf uitvoeren, maar u kunt het ook uitbesteden aan een professional. Met name als het gaat om grote en oude bomen is het aan te raden om een professional in te schakelen om de werkzaamheden uit te voeren. Het onderhouden van een boom gebeurt voor een deel namelijk op hoogte en kan daarmee gevaarlijk zijn wanneer het op een verkeerde manier wordt uitgevoerd. IJsselstein Hovenier is gespecialiseerd in het uitvoeren van boomonderhoud en neemt u deze zorg dan ook graag uit handen.

Ook voor het beoordelen van de staat van één of meerdere bomen kunt u bij IJsselstein hovenier terecht.

Werkgebied van IJsselstein Hovenier

Met al vele jaren ervaring verzorgen wij al jaren lang bomen in Gouda en omstreken. Voor boomverzorging in het Groene Hart zijn wij dan ook de geschikte hovenier en helpen wij u graag verder bij het verzorgen van uw boom in:

Staat uw plaatsnaam hier niet tussen? Geen probleem. Ook elders in het Groene Hart helpen wij u graag met boomverzorging.

Neem contact op

Mocht u geïnteresseerd zijn in één van de diensten met betrekking tot boomverzorging? Neem dan contact op met IJsselstein Hovenier. Ons kantoor is gevestigd in Gouda, de meeste werkzaamheden voeren we als hovenier in Gouda dan ook uit in de directe omgeving van Gouda. Denk bijvoorbeeld aan Haastrecht, Schoonhoven, Oudewater, Waddinxveen en Krimpen aan den IJssel, maar ook wanneer u elders vandaan komt kunnen we u verder helpen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op