Ieder jaargetijde genieten van uw tuin begint bij een passend tuinontwerp. Binnen dit tuinontwerp komen uw wensen naar voren en wordt de indeling gemaakt die het beste bij uw tuin en wensen past. IJsselstein Hovenier uit Gouda helpt u graag bij het realiseren van een tuinontwerp dat aansluit op de wensen die u voor ogen heeft met uw tuin. U kunt voor advies over uw tuin in Gouda altijd bij ons terecht.

Neem contact op

Voordelen vaan een tuinontwerp

Niet iedereen kiest ervoor om een tuinontwerp te maken voordat de tuin wordt aangelegd. Toch heeft een tuinontwerp door een ervaren hovenier wel degelijk een aantal voordelen:

 1. Praktisch
  Als u een nieuwe tuin wilt aanleggen, dan heeft u vast veel goede ideeën die u verwerkt wilt hebben in de nieuwe tuin. Toch is dit niet altijd even praktisch. Wat u in uw hoofd heeft, kan bijvoorbeeld heel mooi zijn in de zomer, maar vervolgens heel kaal in de winter. Ook kan het voorkomen dat de plannen die u in eerste instantie heeft, niet overeenkomen met de mogelijkheden binnen de tuin. Professionele hoveniers wijzen u op dit soort punten en voorkomen zo dat u achteraf spijt hebt van bepaalde keuzes.
 2. Advies over inrichting
  Wanneer u een tuinontwerp laat maken door IJsselstein Hovenier, dan helpen we u graag verder dan alleen de hulp bij het tekenen van het ontwerp. We adviseren u over de materialen die het beste passen binnen het plaatje en helpen u bijvoorbeeld bij de beslissing over de tuintegel die het beste past bij het terras.
 3. Inschatting van benodigde investering
  Zodra er een compleet tuinontwerp gerealiseerd is, kunnen goede hoveniers een accurate prijsindicatie geven van de realisatie van uw tuinontwerp. Op die manier kunt u beslissen of u het gehele tuinontwerp in één keer wilt laten uitvoeren, of juist wilt besparen op bepaalde facetten in het ontwerp. Ook wat betreft advies over kosten van uw tuin, in zowel aanleg als onderhoud, kunt u bij ons terecht.

De aanpak van een tuinontwerp

Binnen een tuinontwerp beginnen we met een inventarisatie van de wensen die u heeft. De wensen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit:

 • Intensiteit van het benodigde onderhoud van de tuin;
 • Sfeer binnen de tuin;
 • Indeling van de tuin;
 • Gebruik van de materialen in de tuin;
 • Gebruik van flora.

Na de inventarisatie van deze wensen wordt er binnen de kaders van de wensenlijst een ontwerp gemaakt. Na het eerste tuinontwerp is er ruimte voor overleg. Binnen dit overleg wordt besloten welke wijzigingen nog aangebracht moeten worden om tot de ideale tuin te komen, waarna er een compleet tuinontwerp voor u klaarligt.

Neem contact op

Tuinontwerp kleine tuin

Hebt u een kleine tuin? U bent niet de enige in en om Gouda: in de stad is de grond nu eenmaal duur. Daarnaast hebben oudere panden vaak geen of weinig tuin.

Heeft u maar een kleine tuin in de binnenstad van Gouda? In dat geval zijn kunt u, met behulp van een tuinontwerp voor een kleine tuin door een goede hovenier, meer eruit halen dan u in eerste instantie misschien zou denken. Zelfs voor de postzegeltuin zijn er trucs te bedenken waardoor de tuin groter oogt dan hij in werkelijkheid is. Het is zeker niet waar dat een postzegeltuin het beste volledig bestraat wordt. Ook voor de kleine tuin zijn er passende tuinontwerpen mogen, met een mooi beplantingsplan! IJsselstein Hovenier denkt graag met u mee om van uw kleine tuin een fijne buitenruimte te maken.

Realisatie tuinontwerp Gouda

Wanneer het ontwerp aansluit op uw wensen, kan er overgegaan worden tot de realisatie van het tuinontwerp. Binnen deze tuinaanleg zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunnen we de realisatie helemaal uit handen nemen door de tuinaanleg helemaal uit te voeren. Als u zelf groene vingers heeft, kunt u er ook voor kiezen om alleen de basis van de tuinaanleg door IJsselstein Hovenier te laten realiseren, waarna u zelf de invulling maakt.

Tuinontwerp geheel naar uw wensen

Wat uw wensen ook zijn, wij denken met u mee. Hebt u al heel specifieke ideeën over het ontwerp van uw tuin, of vindt u het juist moeilijk om een compleet plan uit te denken voor uw tuin? Of u nu in uw hoofd al bezig bent met de tuinaanleg of juist nog vóór het ontwerpstadium staat: wij kunnen u helpen om samen de mooiste en meest praktische tuin uit te denken. Bij tuinontwerp en tuinaanleg staan altijd al uw wensen centraal en geven wij deskundig advies over hoe uw wensen op de beste manier te realiseren zijn.

Neem contact op

Tuinaanleg is afgerond, en nu?

Als het tuinontwerp gemaakt is en de tuinaanleg afgerond is, kunt u heerlijk genieten van een mooie tuin die past bij uw wensen. De tuin beschikt over de materialen die u mooi vindt en de planten die passen bij de inrichting. Het is belangrijk om ook na de tuinaanleg de tuin regelmatig te onderhouden. Wanneer u het tuinonderhoud niet goed bijhoudt, dan zal er verval intreden. Hoe langer u tuinonderhoud uitstelt, hoe meer moeite het kost om uw tuin weer even mooi te maken als direct na de tuinaanleg. Verval van uw tuin kunt u voorkomen door regelmatig de tuin door te lopen en onderhoud te plegen. Wanneer u hier geen tijd voor heeft of wanneer u voor sommige werkzaamheden de hulp nodig hebt van een professionele hovenier, dan nemen wij u graag het tuinonderhoud uit handen!

Werkgebied van IJsselstein Hovenier

Met al vele jaren ervaring hebben we al veel tuinontwerpen mogen maken voor tuinen in Gouda en omstreken. Voor een tuinontwerp in het Groene Hart zijn wij dan ook de geschikte hovenier en helpen wij u graag verder met een tuinontwerp in:

Staat uw plaatsnaam hier niet tussen? Geen probleem. Ook elders in het Groene Hart helpen wij u graag bij het maken van een tuinontwerp.

Geïnteresseerd in een tuinontwerp in Gouda?

Bent u geïnteresseerd geraakt in de diensten omtrent tuinontwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met IJsselstein Hovenier. IJsselstein Hovenier is gevestigd als hovenier in Gouda en is beschikbaar voor zowel tuinontwerp als voor tuinaanleg en tuinonderhoud. Ook boomverzorging en aanleg en onderhoud van bedrijfstuinen vallen onder onze specialisme. Aangezien wij gevestigd zijn in Gouda, worden de meeste projecten uitgevoerd in de omgeving van Gouda. Toch is het werkgebied van IJsselstein Hovenier breder dan alleen Gouda. Neem dan ook gerust contact op als u vragen heeft over een tuinontwerp in Haastrecht, Oudewater of andere delen van het Groene Hart.

Neem contact op