Lees in onze blogs alles over tuinonderhoud, boomverzorging, snoeien, tuinaanleg en tuinontwerp. Wij houden u graag op de hoogte van alle trends en geven u goede adviezen om maximaal van uw tuin te kunnen genieten! Het hele jaar door!

Vijf eenvoudige tips voor het verzorgen van bomen in jouw tuin

Bomen zijn een waardevolle aanwinst voor ieders tuin, ze bieden schaduw, voegen schoonheid toe in de tuin en zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit. Het lang mooi en gezond houden van een boom vereist wel het nodige onderhoud. In dit blog geven we je vijf tips om bomen in jouw tuin effectief te verzorgen!

Read More
Herfstblaadjes, boomverzorging, blad valt van boom

Waarom laat een boom zijn blad vallen?

Een boom laat iedere herfst zijn bladeren vallen, maar waarom? En waarom laten sommige bomen op andere momenten hun blad vallen? In dit blog vertellen wij waar de blaadjes van een boom voor dienen en leggen wij uit waarom de boom ieder jaar zijn blad laat vallen.

Read More
Boom in droogteperiode

Is mijn boom nog te redden?

De achterliggende zomermaanden hebben hun sporen achtergelaten. De droogte was historisch en tastte daarmee ook veel bomen aan. Met name jonge bomen hadden het zwaar omdat zij veel water nodig hebben en tegelijkertijd geen wortels hebben die zich heel diep in de grond bevinden. De bomen hadden daardoor waarschijnlijk maar heel beperkt toegang tot water. In dit artikel nemen we u mee in de problemen die komen kijken bij langdurige droogte.

Read More